eCommerce Wordpress Magento 1

Magento 1-ondersteuning en versie-updates eindigen in juni 2020

Het is al een tijdje bekend; Magento 1 wordt niet langer ondersteund door Magento. Magento is overgenomen door Adobe en heeft onlangs aangegeven dat de ondersteuning van Magento 1 in juni 2020 wordt stopgezet.

Het is een einde van een tijdperk. Digitmind heeft al bijna 10 jaar Magento webshops draaien en de allerlaatste gaan nu over naar WordPress in combinatie met WooCommerce.

Updaten Magento 1

End of life Magento 1 vs. Wordpress met WooCommerce

Het is al een tijdje bekend; Magento 1 wordt niet langer ondersteund door Magento. Magento is overgenomen door Adobe en heeft onlangs aangegeven dat de ondersteuning van Magento 1 in juni 2020 wordt stopgezet. Het is een einde van een tijdperk. Digitmind heeft al bijna 10 jaar Magento webshops draaien en de allerlaatste gaan nu over naar WordPress in combinatie met WooCommerce.

Wat dit in werkelijkheid betekent, is dat er geen updates meer komen of dat er nieuwe versies van Magento 1 worden uitgebracht. Er worden door Magento geen beveiligingspatches gemaakt voor de Magento 1-versie. De aanbeveling is om te upgraden naar Magento Commerce 2 (Magento 2). We hebben al gezien dat bepaalde ontwikkelaars van Magento-plug-ins het updaten van Magento 1-versies stopzetten. Het is waarschijnlijk dat de meeste ontwikkelaars in 2020 stoppen met het updaten van hun plug-ins.

WooCommerce als basis voor je webshop

Magento 1 vs. Wordpress met WooCommerce

Magento 2 is echt ontworpen voor grote online retailklanten. Voor websites met duizenden producten. Met groot websiteverkeer en integraties. Als je geen aangepaste vereisten hebt, en je verkoopt dus geen duizenden producten, dan is Magento 2 alsof je een vrachtwagen aanschaft terwijl je een winkelwagentje nodig hebt.

WordPress met WooCommerce is een geweldig alternatief. Veel gebruikers zijn al overgestapt van Magento 1 naar WordPress met WooCommerce en omdat het systeem open-source is, loop je niet het risico op een vendor-lock-in.
WordPress met WooCommerce is voor 95% van de webshops een kosten-efficiënte oplossing en daarnaast kan je profiteren van het welbekende CMS van WordPress die wij voor je optimaliseren qua performance en zoekmachineoptimalisatie. Zo heb je het beste van 2 werelden!
Digitmind werkt al 10 jaar met Magento 1 en we hebben hier ruime ervaring in. Maar in veel gevallen is WordPress de betere keuze. We bouwen onze eigen templates waardoor de site supersnel wordt (check deze site op Google PageSpeed) en we houden rekening met SEO en ‘best practices’. Uiteindelijk telt het resultaat.